ULM @ Junior dayULM @ Junior day

Daar waren ze weer, en hoe. De youngsters van Frisbee club Jet Set Leuven (in samenwerking SNS) besloten voor de tweede keer in hun bestaan, het alom aanwezige schijf-talent aan de buitenwereld te laten zien. Zondag 18 januari zou voor vele enkelingen een dag worden waar niet enkel de passie voor het spelletje, maar ook het intense groepsgevoel, hoog in het vaandel werd gedragen.  Het U19 Junior’s toernooi bracht maar liefst 8 extreem gemotiveerde tieners tesamen om hun skills af te toetsen aan het hoogste nationale niveau in België.  

Na wat ploeterwerk met de auto door de vers gevallen sneeuwpap, nam ULM de allereerste ochtendmatch voor hun rekening tegen de thuisploeg uit Brussel, ‘de Mooncatchers’. Het werd snel duidelijk dat de piepjonge compositie van Leuvenaars helaas het onderspit zou moeten delven tegen het powerhouse van de efficiëntere “ketten”. Hoewel men zou kunnen concluderen dat dergelijke einduitslag van 10-3 een erg zwaar verdict is, gingen de kopjes van onze scholieren absoluut niet naar omlaag. Integendeel, het was de gigantische goesting naar meer ultimate, samen met de 21ste eeuwse selfie-stick die ervoor zorgden dat er tijdens de vrije momenten enkel maar aandacht werd besteed aan de progressieve verbetering van de TeamGeist.

U lees het goed, ‘TeamGeist’. Voordat iedereen het goed en wel besefte, mochten we ons klaarmaken voor de veelbelovende battle tegen onze oosterburen uit Aachen. Voor de coaches, Thijs Kestens & Pj Verbeeck, was dit een stukje om duimen en vingers van af te likken. Fier als twee pauwen met opstaande veren, zagen ze hoe het 8-tal hun atletische lichamen in de strijd gooiden om de overwinning in het Belgische kamp te kunnen trekken. Lukas Kestens liet zien dat hij niet enkel maar de-broer-van, maar ook een speler is die met een enorm staaltje duelkracht en vernuftigd spelinzicht lustig de lakens kan uitdelen. Kersverse nieuwkomers Jente Somers en Ferre Vander Elst werden op hun wenken bediend wanneer toekomstig Belgisch international August Smessaert zich keer op keer wist los te rukken van de Duitse verdediging en de disc met sprekend gemak de eind-zone in ramde. De razend spannende partij kon alle kanten uit; en wat kan er op zo’n moment mooier zijn dan de wedstrijd af te sluiten in stijl? Universepoint! Bij een stand van 8-8 trokken de beren van Aachen uiteindelijk toch nog aan het langste eind. Iedereen, Cheering-Lady-Wendy incluis, wist echter dat het enkel nog maar ‘a matter of time’ was vooraleer de geleverde inspanningen hun vruchten zouden afwerpen…

  

Tien broodjes, 15 ice tea’s & 120 pretminuten later, mochten onze jongens zich wederom klaarstomen om nu toch eindelijk die eerste overwinning binnen te loodsen. De jongens van Rochefort mochten al boterhammetjes beginnen klaarmaken want ULM had honger. Iedereen weet immers dat hard werk loont, zo ook Arend Ryckeboer & Emiel Derieck. Met frivole cuts en frisse acties gaven deze jongeheren de jonkies uit het Namen het nakijken. De bende uit Leuven maakte van Rochefort uiteindelijk brandhout, einduitslag 13-1. ULM eindigde zo 3de in hun poule en mocht het enkele selfie’s later opnemen tegen de jongens van West Vlaanderen, de Beeezz uit Brugge.

The sky is the limit zou men zeggen. Echter, dit stond klaarblijkelijk niet in het woordenboek van Daan De Marrée. De jongste knaap van Leuven kende tegen Bruggelingen geen limieten en verbaasde hemel en aarde toen zijn puntenteller 2 minuten voor tijd al op 6 stond te glanzen. De manier waarop de steunpilaar van de Propellers, Elias Ravier, steeds weer opnieuw zijn targetman De Marrée kon bereiken zorgde voor ongeziene taferelen. Wanneer ook twee Jet Set fans (wie anders dan Felix en Mieke), die de oversteek hadden gewaagd, arriveerden, was het feestje compleet. De youngsters uit Leuven werden op een verbluffende wijze naar een verdiende 8-6 overwinning geschreeuwd. De laatste wedstrijd zou de uiteindelijke plaats in het klassement vastpinnen. Zwevend op een wolkje van geluk slaagden de Leuvenaars in hun laatste match er echter niet in om de kids van Gent onder bedwang te houden. Het sterke collectief uit Oost-Vlaanderen ontwrichtte de Leuvense defense-code, en verwees hen uiteindelijk naar een finale 6de plek. 

De mentale weerbaarheid en levenslust van het opkomend Leuvens frisbee talent werd die dag nog maar eens uitdrukkelijk in de verf gezet. Na de weergaloze prestatie van vorig seizoen bevestigde de uitgebreide kern van ULM opnieuw waarom zij die 6de plek weer verdienen. Een bende enthousiaste jongelingen die niet enkel voor de disc opkomen, maar ook nog eens voor elkaar. Dat belooft voor de toekomst!

 
Bookmark the permalink.

Comments are closed.