LUV op zoek naar goud op indoortoernooi in Tours

Op 3 februari 2017 vertrokken we met 2 wagens en 10 LUV-spelers naar het verre Tours om er aan te treden in het indoortoernooi Oufettes: Louise, Valerie, Carolina, Jolle, Char, Mieke, Charlie, Sas, Floor en supporter Hilke. We hadden dit toernooi gecategoriseerd als een funtoernooi en zagen het als de ideale voorbereiding in de aanloop naar de BUWIC qualifiers één week later. Wat matchritme opdoen, connecties op het veld versterken, en dat uiteraard allemaal met het nodige plezier op en naast het veld en in onze AirBnB appartement.

Met 10 andere Franse teams gingen we de strijd om het goud aan. Op zaterdag stonden vier van onze vijf poulematchen gepland, elk 25 minuten lang. Het eerste deel van onze eerste match tegen Tchakaponk werd gekenmerkt door iets teveel fouten, wat deels kwam door de supergladde ondergrond van de sportzaal. Het was daardoor wat zoeken naar de timing van cuts en worpen. Echter, na deze aarzelende start met een 5-4 in ons voordeel, konden we toch een vlotte overwinning van 12-5 laten optekenen. De tweede en derde poulematch kunnen we heel kort over zijn, omdat de wedstrijden ook niet meer waren dan dat: te groot niveauverschil, weinig tegenstand, en aldus twee duidelijke 13-0 overwinningen tegen Anno Riant en Les Coulottées, na respectievelijk 23 en 19 minuten. Nog wat in de overwinningsroes van de vorige matchen en met een beetje teveel quiche, waren we nog niet helemaal wakker in de eerste minuten van onze vierde poulematch. We kwamen heel snel 0-2 achter tegen 33Tours en wisten dus dat het tijd was om een tandje bij te steken. Zo gezegd, zo gedaan, en met flitsend indoorspel trokken we de wedstrijd naar ons toe: 3-9.

Voor het avondeten was er nog tijd voor ontspanning in het lokale zwembad van Joué-les-Tours, waar de lay-out skills van menig LUV’er werden bijgeschaafd, bewijze het leuke filmpje op de JetSet Zever Facebookpagina. Na het avondeten was er nog een feestje, maar met een women-only aanwezigheid was het enthousiasme bij de LUV’ers snel bekoeld. We besloten, na het vullen van alles wat wijn en bier kon vervoeren en het binnenhalen van de Limbotitel (uiteraard door Jolle) het feestje verder te zetten in ons appartement. Om 3u gingen de laatsten horizontal.
Om 9u15 werden we alweer op het veld verwacht voor onze laatste poulematch tegen Miss Sun Shine. De eerste keer dit weekend werden we serieus op de proef gesteld door onze tegenstander. Het was de hele wedstrijd een nek-aan-nek-race tot een 8-8 score en nog een tweetal minuten op de klok. We konden gelukkig onze offence houden en scoorden net voor tijd de 9-8. Gezien geen exaequos mogelijk waren, wisten we dus dat dit ‘the-point-to-avoid-universe’ was en het tijd was om de power line een eerste keer op te roepen. En ja hoor, met een blade van Jolle naar Mieke zetten we de 10-8 eindscore vast. Winnaar van onze poule!!!

In de halve finale kwamen we uit tegen DétoNantes, die de tweede plaats in de andere poule hadden veroverd. Het werd een intensieve wedstrijd, waar we continu de focus moesten houden, maar die we toch met een mooi puntenverschil konden winnen.

In de finale kwamen we opnieuw uit tegen 33Tours uit Bordeaux. Met onze overwinning van de dag ervoor en een schitterende halve finale, hadden zo goed als alle aanwezigheden al ons uitgeroepen tot de absolute titelfavoriet. Niemand die had kunnen voorspellen dat we daar enkele kleine foutjes in een mum van tijd 0-3 achter zouden komen. Met slechts 30 minuten speeltijd, wisten we dat de achtervolging onmiddellijk moest worden ingezet om nog aanspraak te kunnen maken op de zege. Beetje bij beetje slopen we dichter: 1-3, 3-5, 4-6. Wat in het elfde punt gebeurde, zal nog lang op de netvliezen gebrand staan van alle toeschouwers op de volgepakte sideline. Een mooie breakpass van de tegenstander lijkt de 4-7 op het bord te zetten, maar een prachtige lay-out D van Jolle in de zone, die haar een uur later terecht de titel van ‘Joueuse la plus OUF’ zou opleveren, voorkomt het ergste. Het was één van de sleutelmomenten in de finale die ons het mentale voordeel opleverde en de 5-6. Wat volgde in het punt daarna was een geuse titanenstrijd. Met een gigantische foutenlast van beide teams en evenveel turns (we schatten een 7-tal aan elke zijde), konden we na 28 minuten de bordjes voor de eerste keer gelijk hangen: 6-6. We hingen daar op ons elan en konden onmiddellijk opnieuw een break afdwingen: 6-7 en de tijd was over. We speelden cap+1, dus de eerste die 8 punten scoorde, zou winnen. En zoals het goede finale dat vraagt, maakten onze tegenstanders gelijk en zou er op Universe Point bepaald worden wie met de titel naar huis ging. De powerline werd opgeroepen. En zoals dat bij Universe Points ook meestal gaat, is het team dat in offence start te nerveus en spelen ze de disc kwijt. En zo geschiede ook! LUV in D op universe point. Maar wat ons in het verleden zo vaak niet gelukt was (een finale afmaken), lukte in Tours gelukkig wel. We dwongen een fout af bij de tegenstander door een strakke vrouw-op-vrouw-verdediging en met een korte backhand van Carolina naar Jolle zetten we de finale cijfers vast: 8-7 voor LUV en de titel een feit. Het publiek had werkelijk gesmuld van deze finale en was samen met ons wild enthousiast over onze titel.

Een schitterend weekend met een prachtig team! Het harde werk onder onze voormalige trainer Kevin en onze huidige coaches Jolle, Char, Esther en Bé, heeft geresulteerd in strak indoorspel, een goede teamsfeer en schitterende resultaten. Is dit een voorbode voor 2017? Laat het ons hopen!!! We gaan er alvast voor! #OneLUVoneLife #dreamteam
(verslag: Mieke Deschodt)

LUV

 
Bookmark the permalink.

Comments are closed.