LUV met drie teams op BUWIC qualifiers

Twaalf februari was een historische dag in frisbeeland: voor het eerst zouden 16 vrouwenteams strijden voor de Belgische indoortitel 2017, maar vooral, JetSet Ultimate was als eerste en enige club met 3 teams vertegenwoordigd op dit kampioenschap: OneLUV, LUV-U-2 en de beLUVten.

One-LUV (Jolle, Char, Esther, Hilke, Carolina, Floor, Saskia en Perrine) trok met alle plays in het hoofd naar de Wijnpers. Spekkies 2, een jong en enthousiast team, was onze eerste tegenstander. One-LUV begon gefocust de wedstrijd en tekende zo een mooie score op van 13-0. De vrouwen van Helgtre verrasten ons met hun verbeterde indoor spel en vele upsides. We pasten onze defense aan en konden vlot winnen met 12-4. Na een lange pauze speelde we de tegen Flying Rabbits Kiekebitches, één van de meest intensieve matchen. Vanaf het eerste punt kregen we een sterke zone D tegen, maar al snel vonden we een antwoord op deze zone en maakten we 11 mooie punten.
Onze laatste match, de kwartfinale, speelden we tegen Spekkies 1. We begonnen minder gefocust aan de match, maar toch werd de wedstrijd gespeeld op het scherpst van de snee. Lang ging de stand gelijk op, maar bij 6-6 toonde we dat weer helemaal in de wedstrijd zaten en scoorden enkele mooie punten, onder andere een mooie lay-out van Jolle. Zo eindigden we de dag met een overwinning met 11-8.
Na vier matchen sloten we dag af met, vanaf dan onze rivalen, LUV-U-2 in de Himalaya. Daar werd geklonken op de twee Jetset teams die Leuven gaan vertegenwoordigen in de play-offs.

image (1)

LUV-U-2 (Claida, Bea, Annie, Mieke, Valerie, Bockie, Marieke en Louise) bond in poule C de strijd aan tegen Flying Pinguins, Xelles en Skywalkers. Ons doel was bij de eerste twee eindigen van deze poule zodat we later die dag de kwartfinale konden gaan spelen in De Wijnpers. De eerste twee machten kwamen we zeer gefocusd voor de dag. Met swingend indoorspel vonden we elkaar bijna blindelings en konden we beide matchen makkelijk winnen met 9-2. De match tegen Skywalkers begon iets moeizamer en de bordjes bleven in evenwicht tot 3-3. We hadden wat moeite om door hun goed opgestelde zone te geraken, maar dat keerde halfweg de wedstrijd, en zo konden we de wedstrijd toch vlot winnen met 8-5. Als winnaar van poule C zouden we kwartfinale spelen tegen Gentleladies2, die hun poulematch tegen D-girls toch enigzins verrassend verloren en tweede werden in poule D. Die kwartfinale werd een ware thriller. Gentle zetten de hele match lang een efficiënte zone op waar we maar heel moeilijk een antwoord konden op vinden. Hoewel in offence begonnen, kwamen we heel snel 2-0 achter. Het was vechten voor elke disc en elk punt. Maar door een betere offence en sterke defence kwamen we stilaan terug in de wedstrijd. Het werd 7-7 en dus zou een universe point bepalen welk team zich zou plaatsen voor de halve finales een maand later. We starten het universe point in offence en wachtten geduldig op een opening. Met een upside van Bea naar Mieke maakten we het in stijl af! Overwinning een feit en een plaats in de halve finales verzekerd.

16716214_10154046676966403_8716908093874639117_o

 

De beLUVten werden vertegenwoordigd door toss queen Caroline, spirit captains Eva en Maartje, motivational coach Joni, yell queen Anneleen, playbook queen Astrid, time captain Lena en energiemanager Jana en Anne. Last minute op de hoogte zijn van je taakje bleek voor beLUVten dé sleutel naar succes om met opgeheven hoofd te blijven spelen tegen drie eerste ploegen (Gentle, Freespect en Flying Rabbits). Hoewel we deze matchen keihard verloren, verloren we wel met keiveel liefde. Want zo zijn we. Triple LUV is triple love, ofzoiets. Ergens opgevangen in de wandelgangen…
In de drie eerste matchen slaagden we erin om 1 punt te maken tegen de Flying Rabbits (of was het nu tegen Freespect? Ha, we waren misschien iets meer bezig met de verticale en horizontale stacks, dan met het bijhouden van de score). Hoe meer speelminuten we achter de rug hadden, hoe beter we erin slaagden om de disc rond te spelen, zonder fouten te maken in de forcekant en onnodige drops te vermijden (oei, tautologie; maar de disc werd dus goed bewaard!). Wellicht kwam dit door de enthousiaste en opbouwende coaching van Mathias, onze meest bio-ingenieuze trainer die zijn stem af en toe verloor door het roepen hoe cruciaal dumppassen zijn, en dat overmoedige snel-naar-voor-gooi-passen niet nodig zijn (het frisbeejargon staat momenteel nog wat in zijn kinderschoenen; maar heej, dat beLUVt voor later). Geleerd op 12 februari: ultimate verliezen kan ook ultimate leerrijk zijn.
De laatste match was een plaatsingsmatch tegen het tweede team van Freespect. Inmiddels waren we één vrouwtje verloren aan familiale verplichtingen elders, dus onze lijnen werden wat aangepast, maar we hadden zin om deze gelijk-opgaande match te spelen (en te winnen)! Freespect tikte als eerste in met de 1-0 en helaas was de trend voor de rest van de match een beetje gezet. We slaagden er nog in om 3 punten te maken, maar Freespect haalde uiteindelijk toch de gouden 7. Om een of andere vreemde reden was onze focus weg en maakten we bovendien plots veel drops en andere fouten. Mathias was niet blij (nadien uiteraard terug wel! Veel love voor LUV, sowieso), maar bon, werkpunten voor de beLUVten moeten er ook zijn, jazeker, wat moeten we anders doen op de nog resterende trainingen. Ik stel voor dat de beLUVten volgend jaar gaan voor de niet-laatste plaats (ik zou zelf lichtjes durven mikken op de top 3, ofzo!): the only way is up!

luv

 
Bookmark the permalink.

Comments are closed.