Laatste BU(W)OC weekend van dit jaar

Tijdens het weekend van 8 en 9 juli vond de ontknoping van het Belgische kampioenschap plaats. Met Jetset 1 en LUV was onze club goed vertegenwoordigd op de Blaarmeersen. En de supporters die waren meegereisd werden niet teleurgesteld…

Op zaterdag kwam LUV in actie en onze vrouwenploeg miste haar start niet. Met twee relatief eenvoudige overwinningen (15-2 tegen Brussels Mussels en 15-4 tegen Gentleladies Wit) plaatsten ze zich vlot voor de halve finale op zondag. Voor het echte spektakel bleef het dus wachten tot zondag. Zondag begon met de halve finale bij de mannen: Jetset tegen Mooncatchers. Als regerend Belgisch kampioen waren de Mooncatchers uit Brussel gebrand op een verlenging van hun titel. Wat volgde was een spannende wedstrijd: En ja hoor: onze jongens haalden het Universe-punt binnen! (Bedankt Mieke, voor de live scoring via Facebook.)

In tussentijd speelden de dames van LUV hun halve finale tegen de Brussels Mussels. De 15-2 overwinning van een dag eerder bleek er niet opnieuw in te zitten: met een versterking van het team en hernieuwde moed leek de Brusselse vrouwenploeg klaar voor revanche. Maar het mocht niet baten: LUV overklaste de tegenpartij en stootte met een 13-8 overwinning door naar de BUWOC-finale. Een droomscenario voor elke Leuvense supporter: zowel Jetset als LUV in de finale!

In de namiddag kwamen de dames als eerste in actie. Met LUV tegen Gentleladies Blauw kregen de supporters de topaffiche waar ze van droomden. Maar helaas voor onze Leuvense vrouwen nam de thuisploeg een blitzstart: in een mum van tijd haalden de Gentleladies de halftime binnen met een 8-1 voorsprong. Onze vrouwen zagen de titel stilaan wegglippen… Maar na de halftime zagen we een herboren LUV. Met een no marking zone in defence en enkele schitterende layouts in offence stelden ze orde op zaken. Met een 10-4 score leek de comeback nog steeds mogelijk. Desondanks lieten de Gentleladies zich niet zomaar aan de kant zetten. Ze maakten de wedstrijd af met 15-6 en maakten zo alvast een eind aan de Leuvense droom.

De hoop van de Leuvense supporter rustte nu op de mannenfinale: Jetset – FreezzzBeezzz. En of je nu fan was van Leuven of Brugge, het eerste punt zal niemand ontgoocheld hebben: na maar liefst 8 minuten en onnoemelijk veel turns namen de Beezzz een 1-0 voorsprong. Na dat eerste punt leken beide ploegen beter in de match te zitten en werden de punten (iets) korter. Na een lange eerste helft stond het 8-4 voor de Bruggelingen, maar met de hoeveelheid turns in deze wedstrijd leek het nog alle kanten uit te kunnen. De tweede helft startte zeer ongelukkig voor Jetset. Bij de FreezzzBeezz leek alles te lukken en al gauw stond het 14-7. Acht matchpunten voor Brugge. Voor Jetset was het nu of nooit. En toen was het tijd voor de comeback: Jetset speelde alsof elk punt het laatste zou kunnen zijn (wat eigenlijk ook zo was) en bracht een weergaloos spel. Bij 14-10 begonnen de supporters er ook weer in te geloven. Langs het veld klonk het “Nog maar 5! Nog maar 5!”. En even later: “Nog maar 4!” Maar dan gebeurt het onvermijdelijke: de FreezzzBeezzz maken het af op 15-11 en slepen hun tweede Belgische titel in de wacht. Jetset sluit het Belgisch kampioenschap af met een zilveren medaille, zowel bij de mannen als bij de vrouwen.

 
Bookmark the permalink.

Comments are closed.