JetSet LUV wordt Belgisch Indoor en Spirit kampioen!JetSet LUV wordt Belgisch Indoor en Spirit kampioen!

Op 8 februari 2015 trokken we met de Leuvense dames richting Tongeren, stad van Ambiorix, om er dapper ten strijde te trekken tegen acht andere vrouwenteams: het BUWIC of Belgian Ultimate Women Indoor Championship stond reeds in september met rood aangevinkt in onze agenda. Toen beslisten we immers om onze LUV ploeg in te schrijven in de Open indoorcompetitie en zo enkele maanden later een realistische gooi te doen naar de gouden plak. Bovendien hadden de investeringen in een brede LUV basis en trainingen om de 2 weken ervoor gezorgd dat we voor de eerste maal met 2 ploegen konden aantreden in deze indoorcompetitie. Na de kruisbandblessure van Charlotte en de meniscusblessure van Veerle, kwam one-LUV met Esther, Annie, Evelien (aka Bockie), Carolina, Fanny, Claida, Jolle en Mieke aan de start. De be-LUV-ten met Ester, Valerie V, Saskia, Floor, Valerie D en Leen werden versterkt door oudgediende Jasmijn, en Maïté en Aurore, 2 enthousiaste dames van Ouftimate Luik. Het beloofde een drukke dag te worden voor coach Kevin.

In de poulefase moesten 4 matchen gespeeld worden. In de eerste match trad one-LUV onmiddellijk aan tegen één van de titelkandidaten, D-Girls uit Hasselt. Wetende dat de poulewinnaar een rechtstreeks ticket naar de halve finale pakte, werd er onmiddellijk gespeeld op het scherpst van de snee. One-LUV startte in verdediging en kon bij het eerste punt al een break realiseren, maar de D-girls waren hun naam waardig en braken onmiddellijk terug. De hele wedstrijd werden punten geruild tot D-girls aan het einde van de match opnieuw twee breaks konden realiseren. Met een 4-6 voorsprong en nog een laatste punt te spelen, kon one-LUV enkel de kloof verkleinen, maar een overwinning zat er helaas niet meer in: 5-6 verlies.

De tweede wedstrijd speelden we tegen Helgtere, dat voor het eerst met een vrouwenteam aantrad. Het niveauverschil tussen beide ploegen was dan ook groot en One-LUV liet een eenvoudige 12-0 overwinning optekenen. Ook de volgende match tegen de Flying Pinguins werd gebruikt om enkele plays in te oefenen en onze indoorpasses te verfijnen. Met 11-2 trok One-LUV heel eenvoudig het laken naar zich toe. De laatste poulematch werd gespeeld tegen Boobeezzz uit Brugge met als inzet een 2e plaats in de poule. One-LUV startte geconcentreerd aan de wedstrijd en kon vrijweg onmiddellijk een tweepuntenkloof slaan die het niet meer weggaf en op het einde nog verder uitdiepte tot een 7-4 overwinning. Hoogtepunten van de match waren een spectaculaire one-handed diving score van Jolle en een combo-Callahan (is dit een nieuw concept?) van Annie na een handblock van Jolle.

In de andere poule hadden de be-LUV-ten ondertusssen vol enthousiasme en gedrevenheid hun 4 poulematchen gespeeld maar helaas zonder overwinningen. Echter, coach Char en Michiel, zagen de kwaliteiten van enkele jonge speelsters naar boven komen drijven en wisten dat er in een latere toernooifase nog kansen zouden komen.

One-LUV maakte zich ondertussen op voor de cross-over match tegen Spectaculous, een mix van Freespect- en Schijnwerpervrouwen. Deze ploeg kon een pak ervaring voor de dag leggen en dat vertaalde zich in mooie breaks, snelle indoorpasses en enkele droge handblocks. Maar het mooie samenspel dat er bij One-LUV na de Open Indoorcompetitie al zat ingebakken, worp zijn vruchten af en resulteerde in een 9-5 overwinning.

Als winnaar van deze cross-over match wisten we dat de halve finale tegen Gentleladies, winnaar van de andere poule, mogelijks de zwaarste match van het toernooi kon worden. Een wedstrijd Gent-Leuven is immers nooit zomaar een wedstrijd. Goede vrienden naast het veld, maar vaak rivalen op het veld in de hoogste regionen van de competities, is er altijd die extra factor die mee bepalend is: nervositeit. Je voelt het al in je worpen tijdens de opwarming en je weet het zeker op het moment dat je de eerste line-up doet en de pull afwacht: het wordt een nagelbijter. En het werd ditmaal niet anders. Aan beide kanten zagen we mooi offence spel, fraaie pull-plays, en harde defense. Met een afwisseling van lange passen, upsides, high-releases en enkele mooie diving catches aan beide zijden, kwam One-LUV uiteindelijk toch 7-4 voor. Met minder dan 8 minuten te gaan, leek de match gespeeld, maar met Gentleladies heb je echter nooit gedaan. En zoals al zo vaak gebeurd, zou ook ditmaal beslist worden wie met de oppergaai aan de haal ging in een UNIVERSE point. Het werd een thriller, zeer zeker, maar One-LUV die het beslissende punt in offense mocht beginnen, hield de disc in eigen ploeg, speelde goed rond en wachtte geduldig op die ene broodnodige opening: een pass langs de lijn van Claida naar Fanny en score! De opluchting was enorm, de finaleplaats een feit!

In de finale kregen we een rematch van onze allereerste poulewedstrijd: One-LUV tegen D-Girls. We wisten dat het zwaar zou worden, dat er geen ruimte was voor fouten, maar ook dat we met het eerder verlies als underdog begonnen en dus met iets minder druk konden spelen. De talrijk opgekomen Leuvense supporters hadden zich ondertussen aan de zijlijn opgesteld om hun troepen met gezang, geklap en sideline advice naar de overwinning te helpen. One-LUV verliest helaas de toss, maar komt supergefocust het veld op en kan onmiddellijk een break forceren: 1-0. D-girls laten het hier echter niet bij en kunnen twee punten op rij pakken: 1-2. Vervolgens een forehand break van Jolle naar Fanny voor de 2-2. De calls nemen toe, de tijd tikt weg en D-girls werken mooi af voor de 2-3. Het volgende punt een vlot offense punt dat zonder turns wordt afgemaakt: Mieke vindt haar buddy Claida in de zone. Tijd voor een break zo lijkt ons en dus wordt het volgende punt alles uit de kast gehaald. Er wordt met hand en tand verdedigd en dit lijkt zich te vertalen in een overthrow van de D-girls, maar Hilke sprint zich richting de zone, strekt zich uit voor een diving catch en laat mogelijks het moeiste punt van de dag optekenen: 3-4 voor D-girls. Maar One-LUV vecht terug, eerst met een forehand van Ester naar Carolina en vervolgens met een blaidy forehand van Claida naar Bocky: 5-4 en de tijd is over. Breaken of nog een universe punt? De spanning is te snijden! De Leuvense sideline wordt gek! Coach Kevin houdt het ogenschijnlijk rustig, maar we weten allemaal beter. De pull gaat net buiten en het spel wordt ingezet op de brick mark. Althans dat was de bedoeling, want een koele handblock van Mieke op de eerste pass betekent een onmiddellijke turn. One-LUV probeert snel om te schakelen, maar de spanning en de strakke defense van de D-girls maakt dat we 2 maal tot dicht bij een stall-out komen. Tot Carolina belist dat het genoeg is geweest: high-release forehand naar Esther die one-handed pakt! LUV is indoorkampioen en schrijft geschiedenis!

En of dat nog niet genoeg is, pakten de be-LUV-ten in de strijd om plaats 9 een eerste en oververdiende 8-1 overwinning en werd hun fantastische inzet bekroont met de Spirit-prijs! JetSet rocks! One-LUV, de be-LUV-ten en de talrijk opgekomen supporters waar menig andere vrouwenploeg jaloers op was, laten ons weer beseffen wat een fantastische club we zijn. En daar wordt op geklonken: cavia voor iedereen!

(Verslag: Mieke Deschodt)

 
Bookmark the permalink.

Comments are closed.