ULM op de Juniors Day

2 maart 2014. Het zou voor velen een doorsnee en kleurloze laatste dag van het weekend worden. Echter, enkele jonge frisbeeërs uit het Leuvense beslisten daar anders over en wipten vroeg hun beddenbakje uit om met volle overgave te gaan strijden voor de felbegeerde Junior-titel (-18 jarigen) in het Brusselse Uccle. Het zootje kwam voordien, in S(port)N(a)S(chool) context, iedere dinsdag na school samen om hun werp- en speltechniek bij de schaven. Zo geschiedde dat, een bende losse enkelingen met een passie voor Ultimate Frisbee, zich in een mum van tijd ontpopte tot een erg samenhangend geheel. ULM was geboren.

Die zondag zou ULM het moeten gaan opnemen tegen mastodonten van teams uit België, Duitsland en Nederland. Voor Emile en Daan was dit hun eerste echte tornooi en beide heren waren duidelijk een beetje onwennig bij aankomst in de grote sporthal. Dat gevoel ebte echter onmiddellijk weg na enkele schitterende punten in de eerste wedstrijd tegen de Brusselse locals; ULM startte immers furieus, liet de schijf goed rondgaan, zodat ook Emile en Daan snel vertrouwen opdeden, en begon uit te lopen op de tegenstander. Met slimme looplijnen en mooie assists dirigeerden Lukas en Brecht, de twee meest ervaren spelers, het spel. Desondanks sloegen zij geen stappen over; Elias en Lien, twee Zeppelins, stegen boven hun doordeweekse niveau uit. Zo werd de eerste wedstrijd van het eerste tornooi van ULM direct een verdiende overwinning na een erg knappe collectieve prestatie van onze zes Lovanisten.

Volgende wedstrijd op het programma: de WannaBeezzz uit Brugge. Deze gemiddeld heel wat oudere ploeg, die al enkele jaren deelneemt aan dit tornooi, had in een vorige wedstrijd getoond dat zij fysiek en mentaal heel sterk voor de dag kwamen. Dit deerde onze ULM’ers echter niet, want met een vliegende start kwamen ze op voorsprong en verdedigden ze deze voorsprong met z’n zessen. Helaas pindakaas duurde de wedstrijd net 5 minuten te lang. De Bruggelingen kwamen terug en pakten na een super spannend laatste punt onze overwinning nog af. Niet getreurd, echter! De Hollanders waren de volgende op onze menu.

Maar zij waren overduidelijk een klasse te sterk. Het nationale jeugdelftal van onze Noorderburen overklaste ULM en zou uiteindelijk ook met duidelijke cijfers het tornooi winnen. Wij Lovanisten vinden het niet leuk te verliezen, maar konden de voorbije twee nederlagen wel snel plaatsen: het is logisch dat we niet alles winnen op ons eerste tornooi. Met frisse moed en heel wat ‘selfies’ later maakten we ons klaar voor het 4de duel. Daar ontmoetten we de Gentle Torpedo’s uit Gent. We wilden ons niveau van tegen de WannaBeezzz terugvinden. Daar slaagden we al snel in, met een klinkklare 13-2 overwinning tot gevolg. Alleen maar lachende gezichten, want iedereen had zijn puntjes en assistjes meegegraaid. Zo konden we strijden voor de 5de plaats uit 8 ploegen tegen de Frizzly Bears uit Aachen. Doordat we zoveel hadden bijgeleerd en omdat de 6 dappere spelers elkaar al wat beter hadden leren kennen, speelden we een dijk van een partij. De Frizzly Bears, die al een hele dag naar hun beste vorm zochten, vonden die plots en konden ons met nipte cijfers verschalken. Drommels, maar een 6de plekkie op ons eerste tornooi is zeker geen schande, des te meer omdat we zo goed samen speelden en enkele zeer spectaculaire puntjes en overwinningen in de brand gesleept hebben.

De auteurs van dit lezersstukje zullen ongetwijfeld woorden te kort hebben geschoten om de genialiteit van deze dag in slechts enkele alinea’s te beschrijven. Dat laatste gezegd zijnde, kon onze 6-koppige bende uiteraard met opgeheven hoofd de sporthal in onze hoofdstad verlaten. Daan en Emile, overdonderd door hun allereerste tornooi-ervaring, bekladderd met complimenten van de ‘crowd’, genoten zinderend na van deze magnifieke teamprestatie. Lien en Elias verbaasden hemel en aarde met strakke ‘cuts en throws’, waardoor hun zelfvertrouwen in O&D enkel maar groeide en waardoor de menigte overtuigd geraakte van de kracht van ULM. Lukas en Brecht vervolledigden het plaatje door zowel op tactisch, technisch als mentaal vlak het team naar een hoger niveau te tillen en zo de jongere garde een ‘once-in-a-lifetime-experience’ te schenken. Deze 6 waren getuigen van een nieuw hoofdstukje in de JetSet geschiedenis boeken. Tactical coach Wannes en mental coach Pj, apetrots op de prestatie van hun team, konden die avond op beider oren slapen.


Des te meer omdat we achteraf hoorden dat we de sportiviteitsprijs gewonnen hadden! ULM had zonet op eigen houtje beslist dat het in staat is op een sportieve manier mooie dingen te presteren. Dat belooft veel voor de nabije toekomst. Bedankt iedereen!!!

 

LUV @ Limerick

Op 1 en 2 maart trok LUV, de damesploeg van JetSet, naar het Ierse Limerick om er de strijd aan te gaan met 9 andere Europese vrouwenteams. Gezien dit het eerste buitenlands grastoernooi was van deze ploeg en we door onverwachtse blessures en ziekte maar met 11 spelers konden aantreden, waren de sportieve verwachtingen eerder beperkt. Doelstelling was om speelminuten te hebben als ploeg en elkaar zo frisbeegewijs beter te leren kennen, een eerste stap in ons leerproces als team, maar uiteraard ook om er een leuk en amusant toernooi van te maken.
Zaterdagochtend begonnen we ons toernooi tegen Little Miss Sunshine. Na een aarzelende start werd het 3-3, maar daarna konden we toch vrij eenvoudig het laken naar ons toe trekken en een 13-6 laten optekenen. Eerste match, eerste overwinning, heerlijk gevoel! Een uurtje later mochten we de schoenen wat harder aantrekken, want een match tegen Yaka, Franse sterkhouder en favoriet op papier, stond op ons programma. We kwamen zowaar 1-0 voor en konden daarna met goed spel aanklampen tot 3-5. Yaka voelde gevaar, stak nog een tandje bij en won uiteindelijk met 4-13. Hier speelden ons gebrek aan ervaring en misschien ook iets te veel respect voor de tegenstander duidelijk een rol. In de derde match stonden we tegenover Chil-i-o, een Iers beginnersteam. Met de sterker opzettende wind konden we ons zonespel oefenen en dat bleek zijn vruchten af te werpen: 13-3 winst. De vierde en laatste match van de eerste speeldag stond er een derby tegen Gentle Ladies gepland. In tegenstelling tot de dames uit Gent (die de match ervoor nipt verloren hadden van Yaka – respect!), konden we de wedstrijd zonder stress aanvatten en scoorden al snel 2 upwind-puntjes om tot 5-3 voorsprong te komen. Dit leidde tot nog meer stress bij de tegenstander en zo stonden de bordjes bij halftime 7-4 in ons voordeel. Na de break kwamen de Gentle Ladies echter sterk opzetten met een goed uitgevoerde zone. Ze konden hun eerste upwindpunten pakken en kwamen terug tot 9-7 toen de officiële speeltijd erop zat: game to 10! We mochten het punt aanvatten met de wind in ons voordeel, maar ook bij ons sloeg de stress nu toe. Na verschillende turns kon Gentle tegenwind scoren en werd het 9-8. Upwind scoren was nu de boodschap om een universe point te vermijden. En ditmaal bleven we rustig en maakten we het in stijl af met een upwind punt tegen de sterke Gentse zone. Pintjes van coach Kevin waren een feit en de sfeer zat erin! Jacuzzi, sauna en zwembadje in het hotel om te recupereren, want inderdaard, de dames reizen ook in stijl!
 
Met 3 overwinningen werden we 2e in onze poule van 5 en mochten we op zondag de kwartfinale spelen tegen Jabba the Huck, 3e in de andere poule. Het werd een spannend begin en een oneindig lang 2e punt dat we uiteindelijk toch binnenhaalden. Ondanks de 1-1 toch tijd om even een time-out te roepen zodat de coach zijn vrouwen wat kon kalmeren: we wilden het dan ook zo graag. Na de time-out speelden we rustiger en kwam ons spel er eindelijk helemaal uit. We speelden een dijk van een wedstrijd en konden ons met een verdiende en ruime overwinning gaan opmaken voor de halve finale tegen Rebel. Limerick was dan al een succes, maar vrouwen willen altijd maar meer, meer, meer. Ook al wisten we dat we in de finale waarschijnlijk opnieuw tegen Yaka zouden uitkomen en dat dit een moeilijke wedstrijd zou worden, wilden we toch o zo graag die finaleplaats binnenhalen. Het bleek al snel een moeilijke wedstrijd te gaan worden. De eerste helft speelden we in een hagelstorm en met rukwinden en het spel was dus eigenlijk niet om aan te zien. We smeten veel weg en de punten duurden eindeloos lang. Geen enkele van de teams kon upwind scoren en we bleven om beurten punten maken: 3-3. De zon kwam er daarna stilletjes door, maar helaas vertaalde zich dit niet in beter spel op het veld. We kwamen 4-3 voor, met kansen om 5-3 te scoren … Tevergeefs. Het werd 4-4 en de tijd was over. We hadden downwind, mochten in offense starten en konden de finale al ruiken! Tot tweemaal toe stonden we voor de zone van onze tegenstander, maar we lieten na het af te maken. De fouten bleven zich opstapelen en het was uiteindelijk toch Rebel die het finaleticket pakte. De ontgoocheling bij LUV was enorm! Onze slechtste wedstrijd van het toernooi was zeer slecht getimed. Zinnen als: “we hadden beter …” en “moesten we niet dat gedaan hebben …” drongen zich op. Mentaal oplapwerk van de coach was nodig om ons klaar te stomen voor de wedstrijd om de bronzen medaille… tegen Gentle. De Gentse vrouwen waren uit op revanche en dat was eraan te zien. We vonden echter ons spel terug en kwamen opnieuw 4-2 voor. Gentle vocht echter terug tot 6-6 en kon door een upwind-punt de halftime binnenhalen en kon na de break onmiddellijk een uitlopen door een defense aan hun kant: 6-8. LUV was zowel fysiek (met nog 9 spelers) als mentaal wat gebroken en moest uiteindelijk het hoofd buigen met 8-13. De 4e plaats was een feit en hoewel we heel dicht bij een finaleplaats waren geweest, hadden we onze verwachtingen als team toch overtroffen en konden we met een tevreden gevoel opnieuw de jacuzzi induiken. Zowel op als naast het veld stond LUV er als team en de toegevoegde waarde van een coach op toernooi (merci Kevin!) is zeker gebleken.
Hopelijk is dit slechts het begin van wat een heel mooie LUV-story kan worden.
(Dank aan Mieke en Kevin voor het verslag)
 

Propellers @ Moon

Op zaterdag 8 en 9 maart zijn de propellers vertrokken op een missie naar the Moon; Objectif Moon. Met veel gretigheid zijn ze hiervoor naar Ukkel afgereisd waar ze zich zeker hebben doen opmerken, en daar hebben ze geen vlag voor moeten neerpoten. Ze zijn er ondanks hun goede spel en vechtlust dan misschien niet in geslaagd om de eerste positie binnen te rijven.
Dit was dan slechts een van de weinige prijzen die ze de concurrentie nog net gunde. Een zesde plaats op 8 teams was zeker geen slecht resultaat. De tegenstand was dan ook taai en ervaren, dit heeft de props echter nooit weerhouden om hun eigen spel te blijven spelen wat soms zeer mooie punten opleverde.
Op een geweldig tornooi zoals dit waren er natuurlijk ook nog andere trofeeen waar we onze zinnen op hadden gezet. En dit keer waren het de andere teams die in de klappen moesten delen. Zo werd de eerste belangrijke prijs, last-man-standing on the party, overtuigend veroverd door het duo dat zich diezelfde dag nog royaal had overslapen. Special thanks to Yoram en Koen. Vervolgens was het Felix die de Calahan-prijs aan zijn palmares kon toevoegen. Hij was wel zo vriendelijk om deze prijs met twee andere spelers te delen. Tot slot, maar zeker niet in het minst, waren het opnieuw de propellers die naar oude gewoonte de spirit veroverde. Een trotse kapitein mocht deze prijs samen met zijn team in ontvangst nemen waarna hij een van de mooiste speeches ooit gehoord, heeft voorgedragen. Helaas heeft niemand deze kunnen horen aangezien het net niet stil genoeg was om zijn verloren stem terug te vinden.
Dit waren de vruchten die de propellers hebben kunnen oogsten op een zeer geslaagd tornooi. En laten we eindigen met een paar verworven wijsheden vanop the Moon: MVP zijn kan u voor hete vuren doen staan en de keuze van uw ondergoed zou wel eens het verschil kunnen betekenen tussen winst en verlies!

 

BUIC resultaat, ni slecht!

Op de warmste 9 maart sinds mensenheugenis was het van dat, we mochten in een zaal kruipen om voor de Belgische indoor-titel te strijden! Het was eerst de beurt aan onze Mixed ploeg. Deze stond er talrijk (12 spelers) wat er ook voor zorgde dat we een paar matchen nodig hadden om deftig ingespeeld te geraken op elkaar en duidelijkheid in het systeem te krijgen. Heb je deze tijd bij een indoor play-off? Eigenlijk niet… De eerste 2 matchen (Diabolic Heaven 1 en Gentle) zijn we dan ook snel op een grote achterstand gezet. Elke keer hebben we wel goed kunnen terug vechten om met een klein verschil te eindigen. Na ruime winst tegen Diabolic Heaven 2 was het weer zwaar knokken tegen de Beezzz. Na een intense match hebben we hier met 1 puntje verschil toch de duimen moeten leggen. Resultaat: een leuke vierde plaats!

Tijd voor onze Open boys om in actie te komen! Een kleinere ploeg (7 man sterk) ging de strijd aan met MoonCatchers, MoonRising, FreezzzBeezzz en Slijpschijven. De namiddag begon meteen met een thriller tegen de MoonCatchers met een fantastisch resultaat: winst op universe! Tegen de FreezzzBeezzz en MoonRising zaten er teveel fouten in het spel van Jetset met 2 duidelijke verlieswedstrijden als gevolg. Gelukkig stond er nog eentje op het programma tegen de Slijpschijven. Een mooie strijd met een nipte overwinning als besluit. Resultaat, een dikke 2de plaats!!

Een geslaagde eerste deelname van Jetset in de play-offs van het Belgisch Ultimate Indoor Kampioenschap. En dan is het nu tijd om buiten te gaan spelen!

PS: Op de tussentijdse spirit rankings deed Jetset het steeds heel goed, waarvoor proficiat! Op het outdoor kampioenschap zullen de winnaars bekend gemaakt worden…

 

Jetset Open en Mixed halen de BUIC Play-offs!

Indoor en Jetset, het is een hele periode een moeilijk huwelijk geweest. De laatste jaren is het enthousiasme in de club echter gestegen voor deze snelle en dynamische versie van Ultimate. We zijn dan ook in enkele jaren tijd gegaan van 1 ploeg in het BUIC (Belgian Ultimate Indoor Championship) naar momenteel 4 ploegen, verspreid over de open en mixed competities.

Niet alleen het aantal ploegen is gestegen, ook het niveau. De opmars van de voorbije jaren resulteert in een plaats in de play-offs van zowel de open als de mixed competitie! Op 9 maart worden de play-offs gespeeld in de Nijverheidsstraat 112, 8310 Brugge. In de voormiddag zal onze mixed ploeg strijden voor de titel en in de namiddag zullen de open boys het beste van zichzelf moeten geven. Hier kan je het exacte schema en tegenstanders vinden, iedereen is welkom om te supporteren!

Kan Jetset een indoor titel binnen halen bij hun eerste deelname aan de play-offs?

 

BUMOC 2013 – The Story‏

In het weekend van 26 en 27 oktober trotseerden 18 Jetsetters de stormwinden (en op zondag ook de regen) in Brugge om de eerste plaats op het Belgian Ultimate Mixed Outdoor Championship (kortweg: BUMOC) te bereiken, en zodoende een ticket voor het WUCC (languit: World Ultimate Club Chamionships) 2014 in Lecco, Italië te bemachtigen.
De voorbereidende trainingen in de aanloop naar het weekend in Brugge hielpen de ploeg onmiddellijk tijdens hun eerste wedstrijd. Hoewel Gentle lange tijd voor stond, was Jetset mentaal weerbaar genoeg om terug te komen en de wedstrijd winnend af te sluiten met 12-10.


Indien we ook onze volgende wedstrijd tegen de Mooncatchers zouden winnen, hadden we een grote kans om direct geplaatst te zijn voor de halve finale. Jetset was van in den beginne echter op achtervolgen aangewezen en miste efficiëntie op de luttele momenten dat het de wedstrijd in zijn voordeel kon omslaan. De Mooncatchers speelden een turnover-rijke wedstrijd goed uit en bereikten zo hun doel van de dag: 8-6 voor les Moons.
Jetset moest even herbronnen, maar kon zich tijdig herpakken, bewijze de derde wedstrijd van de dag tegen XLR8RS. Deze werd immers relatief eenvoudig gewonnen door de Leuvenaars. Resultaat: een 2de plekkie in een poule van vier. Next up: pre-semi tegen ULB, de 3de ploeg uit de andere poule.

Onze pre-semi startte reeds om 8u30 op zondag. Gelukkig konden we, vanwege een goed getimede uurwissel, een uurtje langer slapen. Toch voelde het nog zeer vroeg aan voor beide teams. Daarom was het cruciaal de wedstrijd hevig te beginnen. Dat deed Jetset. Al snel stonden we 4-1 voor via mooi spel tegen de zone van ULB. Jetset speelde de match volwassen uit en won met duidelijke cijfers een plekkie in de halve finales, waar de Freezzzbeezzz wachtten.
‘De meest cruciale match van het tornooi’ begon beter voor Brugge dan voor Leuven. Het Offense-team van Jetset had moeite met de zone van de Beezzz, maar de thuisspelers hadden het evenzo moeilijk met de Leuvense zone. In een windige halve finale zou efficiëntie in de zone, zoals zo vaak, de grootste rol spelen. En de Freezzzbeezzz toonden duidelijk het meeste killer instinct. De zware eindscore 15-7 weerspiegelt niet het overwicht op het middenveld en het wondermooie combinatiespel dat Jetset vaak had, maar duidt wel op dit gebrek aan efficiëntie.


Tijd om dit recht te zetten in de kleine finale tegen de Mooncatchers. Bovendien wilde Jetset revanche voor de verloren wedstrijd zaterdag. Na een blitzstart en een ongelooflijk efficiënt verder verloop van de wedstrijd, won Jetset met zware cijfers van les Moons. De ploeg uit Leuven speelde bevrijd en geconcentreerd, de Brusselaars waren fysiek op en vonden niet de scherpte en motivatie om alles te geven voor de laatste wedstrijd.

Ondanks de domper dat we niet als ploeg, maar alleen als scorekeeper of toerist naar Lecco kunnen, toch een mooie 3de plek als eindresultaat. Mogelijks levert deze prestatie een spot op voor de EUCR-mixed binnenkort.

Proficiat aan de Freezzzbeezzz voor het behalen van de 1ste plek. Op basis van efficiëntie, zeker verdiend.

 

(Met dank aan de Beezzz voor de foto’s)

 

Een nieuwe pagina in de JetSet geschiedenis!

Ons open team is er in geslaagd om zich te plaatsen voor het finaleweekend van de champions league, dat van 25 tot 29 september plaats vindt in Bordeaux. Daar zullen ze samen met de 23 andere beste teams van Europa strijden voor de titel. Het is de eerste keer in de geschiedenis van de club dat JetSet zich hiervoor weet te kwalificeren!

Het weekend van 24-25 augustus reisde ons open team af naar Frankfürt voor de voorronde van de Europese championsleague. Tijdens deze twee dagen namen ze het op tegen de beste ploegen van Nederland, Duitsland en Denemarken. Een top 6 was nodig voor een ticket voor het finaleweekend. Voor het team was dit weekend de kers op de taart na een schitterend seizoen. Het seizoen begon immers goed vorig jaar in september waar de ploeg met een jonge kern een 3deplaats wist te bemachtigen op het Belgische beach kampioenschap. Vervolgens wist de ploeg op te klimmen van de 3e divisie naar 1e divisie in de indoorcompetitie. Ook op het outdoorkampioenschap, dat het belangrijkste doel vormde voor dit jaar, werd er een goed resultaat behaald. Na een zeer spannende halve finale waarin nipt verloren werd, werd JetSet uiteindelijk vierde. Na dit kampioenschap, was één ding echter zeker: JetSet liet zien dat het na de 7e plaats van vorig seizoen, terug tot de top van België behoort!

Vervolgens wist JetSet de goede lijn verder te zetten op Tom’s tourney, één van de grootste tornooien van Europa. Vooral op mentaal vlak bewees de ploeg dat het dit jaar een groeiproces heeft doorgemaakt. Waar we de voorbije jaren het vaak moeilijk hadden om een wedstrijd op kritieke punten te beslissen, wist JetSet op Tom’s Tourney 3 matchen af te maken in universe point. Zo groeide tijdens het tornooi het vertrouwen in eigen kunnen. Uiteindelijk werd de ploeg 13e van de 24 ploegen en eindigden we vóór de Mooncatchers uit Brussel, de huidige kampioen van België.

Eind juni vertegenwoordigden 13 van de open spelers België op het Europese kampioenschap beach in Calafell, Spanje. Het open team, dat voor 75% uit spelers van JetSet bestond, wist 6e te worden van de 16 landen. De ervaring die daar werd opgedaan zou het voorbije weekend goed van pas komen.

De eerste poulematch moest de ploeg immers meteen aantreden tegen de Heidees uit Heidelberg, de regerende kampioen van Duitsland. Door een efficiënte offense lijn en de goede druk van de defense lijn, wist Jetset echter goed mee te spelen tot aan de 12-12. Uiteindelijk wonnen de Heidees de match met 15-12.

In de tweede poulematch speelde Jetset tegen de Cambocakes uit Amsterdam, de kampioen van Nederland. Door meer D’s om te zetten dan in de eerste match, en door het scoringspercentage van onze offense hoog te houden, konden we de match snel naar ons toe trekken. Een overwinning met 15-7 was het verdiende resultaat.

Door deze overwining werden we 2e van onze poule, daardoor speelden we de pre-quarters tegen KFK uit Kopenhagen. Deze wedstrijd werd een match van alles of niets. Om nog een kans te maken op de top 6 moest deze match gewonnen worden. Door de slechter wordende weersomstandigheden werden de speelcondities een pak moeilijker. Dit resulteerde dan ook in meer turnovers langs beide kanten. Al snel werd het duidelijk dat het een zware strijd zou worden tot het einde. Uiteindelijk wist JetSet echter de match in het Leuvense voordeel te beslechten in universepoint na een zenuwslopend wedstrijdeinde. KFK had het winnende punt “in handen”, maar na een belangrijke D van Peter Lemmens wist Valentin Vogl, Janpieter Mels te vinden in de endzone voor de overwinning. Zo wist de ploeg zich van een top 8 te verzekeren.

In de 4e match van de dag, de kwartfinale, met reeds 240 minuten in de benen kwam JetSet uit tegen de andere Deense ploeg, Ragnarok die tot de absolute top van Europa behoort. Door de opgestapelde vermoeidheid en enkele geblesseerden bleek Ragnarok, met een wedstrijd minder gespeeld te hebben snel toch een maat te sterk te zijn. Verschillende spelers overstegen in deze wedstrijd echter hun niveau en de ploeg bleef tot het einde strijden voor elk punt. Wedstrijden als deze zullen het niveau van de ploeg in de toekomst zeker ten goede komen.

Zondagmorgen speelden we tegen Wall City, uit Berlijn. De winnaar van deze wedstrijd zou zich plaatsen voor de top 6 en dus voor het finaleweekend in Bordeaux. JetSet begon sterk aan de wedstrijd en wist zijn eigen punten telkens vlot te scoren. Onze defense ging vanaf het begin van de wedstrijd op jacht naar een break punt. Net voor de half-time slaagden ze in hun opzet. In de tweede helft kwam het Berlijnse team echter beter in de wedstrijd, waardoor deze wedstrijd de tweede thriller van het weekend zou worden. Wall city maakte gelijk en kon even later zelfs op voorsprong komen met 12-13. Doordat de reguliere wedstrijdtijd voorbij was, werd er tot 15 gespeeld. Jetset wist vervolgens de twee volgende spannende punten te maken. Jetset 14 – Wall city 13. Wall city scoorde het daaropvolgende punt, 14-14 en opnieuw universe point voor de tweede keer van het weekend! JetSet startte in aanval, Kevin Agten zag Koen Verpoorten deep cutten en legde aan met een perfect afgemeten backhand.  Koen Verpoorten ving de pass in de end-zone en Jetset had zijn ticket voor Bordeaux in handen!

De laatste wedstrijd van het weekend voor plaats 5 en 6 werd na onderling overleg met de captains van MUC uit München afgelast. München besliste immers om niet naar Bordeaux te gaan, waardoor JetSet van een 5e plaats verzekerd was. Doordat er niets meer op het spel stond en door de blessurelast binnen onze ploeg, maakten we, met het oog op Bordeaux, de verstandige keuze om de laatste wedstrijd te laten voor wat hij was.

Als beloning voor deze prachtige prestatie mag JetSet het eind september in Bordeaux opnemen tegen de absolute top van Europa. Daar zal de ploeg zonder enige druk verder kunnen groeien als team, wat mooie perspectieven opent naar de toekomst. Ook voor de andere Belgische ploegen was dit weekend een succes. De Mooncatchers wisten 4e te worden en Gentle werd 7e, maar wist zich ook te plaatsen doordat MUC zijn ticket naar Bordeaux liet schieten. Zo werden 3 van de 6 beschikbare plaatsen voor het finaleweekend door Belgische ploegen weggekaapt. Samen met Tsjechië  zijn we na Engeland het op één na beste vertegenwoordigde land op het finaleweekend in de opendivisie. Het niveau van het Belgische ultimate is dus duidelijk aan het stijgen!

 

Love at First Flight V

De Zepps trokken met veel goesting naar LAFF. Dat ze ook goed op elkaar ingespeeld waren demonstreerden ze tegen Trancheuzen, een vlotte 15-0. Verder in de poulefase volgde een verlies tegen (latere finalist) UFO, overwinningen tegen Huyltimate en het Turkse Caddebostan en moesten de Zepps na een sterke match pas in de slotfase het onderspit delven tegen de fysiek sterkere ploeg van Vos Reinaert. Als derde van hun poule zouden de Zepps strijden voor plaatsen 8 tot 16.

Deze strijd leek goed te beginnen toen de Zepps de Karolingers na een verschroeiende start steeds op een veilige afstand hielden, maar na een onwaarschijnlijk slot (10 sec voor tijd nog 2 punten voor) en een Universepoint van 5 minuten liep het toch nog fout… Zondagochtend speelden de Zepps misschien wel de leukste partij van het tornooi tegen het Duitse Ooups. Elke Zepp haalde een zeer hoog niveau en ondanks het verloren Universe point mochten ze tevreden zijn. Duitse worst met een vreemde saus was de beloning.

Maar door de ruime overwinning tegen Caddebostan speelden ze alsnog voor top 12, en een overwinning later tegen Red NUTs zelfs voor de top 10. Met de vele matchen in de benen en de Duitse worst nog op de maag werd de plaatsingsmatch tegen Ooups verloren, zodat de Zeppelins uiteindelijk 10e eindigden, een prestatie om fier op te zijn!

De Propellers trokken met grote ambities naar LAFF: meestrijden voor het podium! Na een valse start waarbij de matchen 25 minuten werden uitgesteld door een wolkbreuk, startten de Props sterk met 4 ruime pouleoverwinningen (met dank aan Thierry voor onder meer 2 diving Callahans) en een nipt verlies tegen de Parijzenaars van Ah Ouh Puc. De Schijnwerpers durven in de spiritcircle zelfs stellen dat “de verdediging bij momenten sterker was dan die van Jetset”. Eenmaal doorgestoten naar de Upper poule moeten beide wedstrijden gewonnen worden om voor de top 4 te kunnen gaan. In de laatste match van de dag worden de Slijpschijven zowaar nog een callahan van Thierry én een nederlaag aan de broek gesmeerd.

 

Zondag loopt het iets minder vlot: geen antwoord op de zone van de Flying Penguins en een nipte nederlaag tegen Vos Reinaert laten enkel de kruimels van plaatsen 7 of 8 over. In een ware spektakelmatch (met deze keer een callahan van Jacob) worden de Parijzenaars 13-11 opzij geschoven. 7e plaats en een trotse kapitein is hun deel! Het podium is niet gehaald, maar ze konden er wel voor meestrijden. De Propellers zijn er immers als enigen in geslaagd de tornooiwinnaars Slijpschijven te verschalken!