Belgian Beach Cup 2014

Het eerste weekend van September zakten we zoals de traditie het wil af naar Zeebrugge om mee te strijden voor de Belgische titel op het strand. Voor het eerst staat Jetset op het BBC met 4 ploegen: Jetset 1 & 2, Propellers en Zeppelins.

Zaterdag strijden Jetset 2, Propellers en Zeppelins in de lower poules voor een ticket voor de cross-over matchen. Zowel propellers als Jetset 2 worden met 2 gewonnen matchen 2de in hun poule en komen zo terecht in de cross-over die bepaalt of ze voor plaats 9-16 of 17-22 mogen spelen. De propellers moeten jammer genoeg de duimen leggen voor Freezzz Beezzz 3, maar Jetset 2 haalt wel de buit binnen tegen Gentle Masters! De Zeppelins worden laatste in hun poule maar weten elke match wel hun punten te scoren en de nodige beach-ervaring op te doen die ze de volgende dag goed kunnen gebruiken. Zij spelen voor plaats 23-26. Ondertussen heeft Jetset 1 zijn eerste drie matchen overtuigend gewonnen om dan in de laatste match van de dag met de Mooncatchers uit te vechten wie 1ste en 2de in de poule zal worden. Na een spannende match weet Jetset het op universe af te maken!

Zondag tonen de Zeppelins wat ze geleerd hebben en winnen 2 van hun 3 matchen met marge en verliezen er eentje heel nipt op universe. Dat brengt hen op de 24ste plaats! De propellers winnen overtuigend tegen Diabolic 2 en verliezen nipt van Ouftimate waardoor ze tegen de Gentle Masters mogen spelen voor de 17de plaats. Met een beperkt aantal benen voor een heel weekend op het strand werd het moeilijk een vuist te maken en ging Gentle met de winst lopen, 18de dus. Jetset 2 heeft zijn parcours afgerond met een nipt verlies tegen XL1, winst tegen de flying rabbits en een verlies tegen Mooncatchers 3. Dit brengt hen op een 14de plaats.

Nu was het uitkijken naar de resultaten van Jetset 1, hun ambitie was de titel naar Leuven brengen! De kwartfinale verliep vlot tegen Gentle 2: 13-4 winst. Toen stond Gentle Open op het menu, dat was andere koek. In een thriller die beide kanten had kunnen uitgaan wist Jetset uiteindelijk aan het langste eind te trekken: winst op universe 11-10, Jetset speelt finale! De Freezzz Beezzz hadden hun halve finale ook gewonnen tegen de Mooncatchers en waren erop gebrand hun derde titel op rij te pakken tegen Jetset, en dat was eraan te zien in de finale. Een verschroeiende start van de Beezzz, te veel fouten in het spel van Jetset en voor we goed en wel vertrokken waren stond er al 5-0 op het bord. Jetset heeft toen zijn eerste punt gescoord en meteen enkele breaks kunnen terug nemen: 5-3. Offense van de Beezzz doet zijn werk en een foutje van Jetset wordt afgestraft: halftime op 7-3. Jetset slaagt er jammer genoeg niet meer in een vuist te maken en moet ook in de tweede helft het onderspit delven voor de oppermachtige Beezzz waarvoor alles lijkt te lukken: 13-4 als pijnlijk verdict. Jetset heeft nog eens finale gespeeld en kan nog wat eremetaal in de prijzenkast zetten. We blijven keihard werken en zijn zeker dat we in de toekomst nog eens met goud naar huis zullen komen!

Leuke side-note: Jetset staat met 3 ploegen in de top 8 van de spirit-ranking! Dubbele zilveren medaille voor Jetset 1!

PS: Voor een overzicht van alle resultaten kan je hier terecht. Voor spirit resultaten moet je hier klikken.

 

Props @ LAFF

De Propellers willen dit jaar schitteren op het LAFF, een selectie van 9 wordt gemaakt om de verwachtingen in te lossen. 9 wordt 8 wanneer Yoram geweerd wordt door de organisatie. 8 wordt 7 wanneer Thierry op donderdag geblesseerd uitvalt. Alle hoop rust nu op de schouders van Charlotte, Felix, Kasper, Koen, Piet, Pieter-Jan en Wouter.
Openingswedstrijd tegen de immer enthousiaste Flying Rabbits White. Propellers hebben vaak een wedstrijd nodig om in hun spel te geraken, nu slechts 6 punten. Bij een 3-3 tussenstand staat de zone met twee markers, twee walls en een diepe man op punt en met een Callahan zet PJ de 14-6 eindstand op het scorebord.
De tweede match tegen Disco Duro is hun openingsmatch en dat is er lichtjes aan te merken. Terwijl zij hun spel nog wat zoeken, vliegen de hucks, supersone sprints, handblocks en een Callahan van Kasper hen om de oren. 15-3 na 35 minuten.
De Wannabeez zijn het grootste gevaar in de poule.  Tevens hebben zij gebruik maakt van hun uitzitmatch om onze zone te bestuderen. Dat blijkt echter niet voldoende om de props-on-fire in gevaar te brengen. Zelfs een jammerlijke pull-drop kan door hen niet geconverteerd worden na een nieuwe handblock. 10-4, props zeker van groepswinst.
In een overbodige match tegen Sun, vallen er voor het eerst slordigheden in het spel van de Propellers op te merken. 8-6 is nipter dan het had mogen zijn, maar de Propellers ongeslagen naar de upper poule.
Met de wedstrijd tegen de Wannabeez overgedragen naar de upper poule, kan een overwinning tegen de Schijnwerpers, op Vos nog te sterk in de finale, een flinke stap richting top 4 betekenen. Er wordt te vroeg aan de match begonnen en op het eigenlijke startsignaal, staat het al 1-3 voor de Schijnwerpers. Het startsignaal is dan ook een echt startsignaal voor de Propellers en ze schakelen een versnelling hoger: 13-5 met zeker ook de hulp van een enthousiaste zeppelins sideline.
Het enige wat op de zondagochtend match tegen JusDisc League niet mag gebeuren, is met meer dan 10 punten verschil verliezen. Na een kwartiertje zet PJ met zijn tweede Callahan de 5-1 op het scorebord en is de halve finale binnen. Hoewel de prop-yell op dit toernooi 3-2-1 Rustig is, blijven ze er vol voor gaan en stormen door naar dat 10-punten verschil: 13-3.
In de halve finale begint Helgtre de match op een verschroeiend tempo en komt de zone van de props voor het eerst echt in de problemen: 0-2 Helgtre. Overschakeling op man defense doet het tij met succes keren: 6-2 propellers. Bij 6-5 lijkt een comeback van Helgtre in de maak, maar de props staan mentaal sterk: 8-6 en een droomfinale tegen de Motherhuckers is binnen!
Nieuwe yell voor de propellers: 3-2-1 kalm, 3-2-1 rustig, 3-2-1 FINALS!
Met de twee enige ongeslagen ploegen, staan de twee sterkste ploegen in de finale (nvdr: Wannabeez, die hun halve finale met 13-3 verloren, zullen derde worden). In de finale sputtert de Propeller-motor voor het eerst. Enkele individuele fouten worden onherroepelijk afgestraft door een heel sterk spelend U20-team, 2-8 bij de halftime en een streakende Arno als randanimatie. Na de halftime vinden de props hun spel terug en loopt het een pak beter, maar het kalf is reeds verdronken: 6-11 eindstand. Motherhuckers terecht toernooiwinnaar, Propellers zeer tevreden met een mooie tweede plaats.
 

Propellers @ Rising High

In het zonnige weekend van 1 juni hebben de props samen met wat jetsetters en wat pick-ups, holland onveilig gemaakt (tot fraude beschuldigingen toe). Op dag 1 had deze nog nooit geziene ploeg 4 matchen voor de kiezen.

De eerste match was tegen een Nederlandse ploeg Panic. Hoewel het voor de props wat zoeken was naar de automatismen werd deze match eenvoudig gewonnen met een harde 15-0 score. De volgende match werd een heel hard bevochten match tegen “Een Beter Team”. Deze match hebben de props bijna heel de tijd achtergestaan of gelijk, maar op het einde is er toch nog een universe point uit de brand gesleept. Dit punt werd in stijl afgemaakt waardoor we uiteindelijk met 10-09 wonnen. Spijtig genoeg is Koen die match geblesseerd uitgevallen waardoor we een man minder waren voor de rest van het tornooi. Na een lange middagpauze met heerlijk eten tussendoor moesten we het onder een blakende zon opnemen tegen Breaking U Bad aka Holland Under 20. Hier kregen we met een zeer gemotiveerde ploeg (we kunnen toch niet van Nederland verliezen) en tactisch spel (lang leve de zone) de Nederlanders op de knieën. Een eindresultaat van 10-6 in ons voordeel was het verdiende resultaat en Belgie  -  Nederland tot dan 3-0. Onze laatste match van de dag was er een tegen de Undutchables, een ploeg van pick-ups die al vaker dit tornooi spelen samen. Deze match was spijtig genoeg direct na de match tegen u20 gepland, waardoor uitblazen er niet in zat. Gezien de fut er wat uit was bij onze ploeg en de concentratie aan het zonnen was af en toe, hebben we deze match zwaar verloren, 4-14. Deze ploeg die nadien het tornooi gewonnen heeft was een paar klasses te sterk, zeker voor een vermoeide ploeg. Conclusie van de dag was wel positief: 3 winst matchen, 1 verlies en 2e geeindigd in onze poule met als gevolg de upper poules.

De tweede dag begon zoals de vorige, met een stralende zon. Enige verschil was dat de meeste onder ons het feestje van de dag ervoor nu ook voelden. Om de finale te bereiken zouden we eerst twee Duitse ploegen moeten passeren. Waar we eerst tegen de Frisbee Family moesten spelen. In een van onze minste wedstrijden van het tornooi zagen we de discs langs alle kanten vliegen kregen we ons eigen spel moeilijk op poten. Het zware resultaat van 7 – 13 was het gevolg en de finale konden we naar alle waarschijnlijkheid al op onze buik schrijven. Na enkele peptalks, energie innames en goesting verwekking gingen we er volledig voor om onze laatste match in schoonheid te eindigen. In onze beste match van het tornooi gaven de Duitse UFO’s de match die ze verdienden. Deze latere verliezend finalist heeft zijn uiterste best moeten doen om onze snelle spel te ontregelen. In the end hebben we deze match toch in het zand gebeten met een 9-12 als eindverdict. Hierdoor zijn de props mooi gedeeld 5e geeindigd op Rising High.

Conclusie van het weekend was dat we ons goed geamuseerd hebben en met een opgeheven hoofd mogen terugkijken naar dit toffe tornooi.

 

LUV @ Berlin Ultimate Mitte (BUM)

Op vrijdag 6 juni vertrokken de Leuvense dames richting Berlijn om aldaar de JetSet-kleuren op het strand te verdedigen. Zaterdag stonden 4 matchen op het programma in de blakende zon en mochten we pal op het middaguur onze aantrede maken tegen de GoHoGirls. We begonnen de match in defense en tot 3-3 konden geen breaks worden opgetekend. Vanaf het zevende punt konden we de individuele foutjes uit ons spel krijgen om de match uiteindelijk met een overtuigende 12-4 naar ons toe te trekken. Er zat een goede flow in ons spel, stonden strak in de verdediging en waren trots reeds zo vroeg in het toernooi ons potentieel te laten zien.

De tweede match stond de derby LUV-Gentleladies gepland. Na een mooie lange pas kwamen we 1-0 voor, maar daarna toonden we misschien net iets teveel respect voor onze tegenstander. Gentle kon 3 punten op rij maken en behield deze kloof tot en met 6-8. Halverwege verloren we ook nog een van onze sterkhouders Jasmijn met een knieblessure (We kruisen onze vingers voor een goede afloop). Het Leuvens collectief vocht echter hard terug en kon, mede dankzij een sterke Louise die onder andere Janne in het gareel kon houden, de 8-8 laten optekenen. Gentle maakte vlot de 8-9 net nadat de jingle het einde van de math aankondigde, m.a.w. game to 10. We maakten snel gelijk vanuit de offense positie en mochten strijden voor de wedstrijd in het universe point. We begonnen in defense, maar door een overthrow van Gentle richting onze zone, kregen we de kans het af te maken. De eerste aanvallende pas werd echter schitterend gestopt met een diving D van de Gentse Louise. Ze twijfelden daarna niet en maakten het af met een fast break. Ondanks het universe verlies, waren we toch trots op onze vechtlust. Nu nog leren om het daarna ook af te maken. (Werk voor Kevin dus)

Hoewel het zand om 18u al wat was afgekoeld, dienden we de wedstrijd met 9 af te werken. Char was even bezweken onder de Berlijnse zon: uitdroging en ademhalingsmoeilijkheden. We namen het nu op tegen Undercover en toonden opnieuw wat we waard waren. We kwamen 6-2 voor en ditmaal was het Fanny die zich tot MVP kroonde met haar upsides en bijna foutloos spel. De tweede helft begon de vermoeidheid toch wat in ons spel te kruipen en kwamen de tegenstanders fel opzetten. Het werd 8-6 en we gingen de cap in: game to 9 dus. In de volgende 3 offensepunten kregen we ongeveer 8 kansen om het af te maken, maar door gebrek aan preciesie in de zone, vermoeidheid en een sterke tegenstander, moesten we deze quasi gewonnen match nog uit handen geven. Een zure appel of een bittere pil, alleszins nog meer werk voor onze Kevin.

De laatste match van de dag speelden we tegen Freespeed Ladies. We speelden op veld 1 dat breder was dan de andere velden en konden met een horizontal stack de immer aanspeelbare Annie bereiken. We wonnen met 10-5 en kroonden Annie met 7 van de 10 goals en enkele diving catches officieus tot MVP. Ook aan pluim voor Bocky die haar eerste handblock liet optekenen en de volgende dagen zowaar de smaak te pakken kreeg.

Tijd voor ontspanning! Want ook dat is BUM :-) Er werden wat flesjes rum gekraakt en met een douchefeestje en de Props-muziekdoos trokken we het feestje op gang. Valerie kroonde zich enkele uurtjes later zelfs tot MVP of ‘Most Valuable Party animal’. De sfeer zat erin! (Hihi)

Zondag speelden we pas om 12u onze eerste van 2 matchen, maar door de verschroeiende hitte moesten we al om 7u30 de tent uitvluchten om de koelte op te zoeken. Het werd zowaar nog warmer dan de dag ervoor. Stappen of lopen op het zand was gewoonweg onmogelijk dus moest er met sokken worden gespeeld. Door de 2 universe losses van de dag ervoor, wisten we dat we moesten winnen van Frizzly Bears om nog in de upper poule te komen. Maar dat bleek al snel geen evidentie. We konden de tegenstander niet verontrusten en verloren met “veel tegen weinig”, zoals dat dan heet, deze laatste poulematch. Het feestje zat er misschien voor iets tussen, maar ook zonder dat was het moeilijk geweest. En dat feestje konden ze ons dan toch al niet meer afnemen. Het universe verlies tegen Undercover smaakte nu wel nog net iets bitterder.

We lieten het niet aan ons hart komen en besloten dan maar om voluit de gaan voor plaats 7 en winnaar van de lower poule. Zowel tegen Fuji en Huck Beauties konden we vrij snel een kloofje slaan, dat we ditmaal niet meer afgaven. Op zondagavond initieerden de Leuvense dames nog een beachparty dat uitmondde in een zand- , water-, dans- en cubagevecht met de Zwiters en Gentle. Lien werd MVP zandmonster en Mieke Queen Paletje. Vroeg pieken betekende ook vroeg crashen en zo konden we toch enkele uren nachtrust meepikken tot het de volgende dag weer bloedheet werd.

Onze laatste match op maandag mochten we strijden om die plek 7 tegen KFK. Tot 4-4 ging het gelijk om, maar dan konden we 2 maal upwind scoren met een 7-4 tot gevolg. We duwden door tot het eind en konden uiteindelijk toch afgetekend winnen met een 9-5.

De 7e plaats (op 12 deelnemers) was dus een feit! Een verbetering van de 11e plaats van vorig jaar en met potentieel voor nog beter. Zowel op als naast het veld werd het een superdriedaagse. LUV groeit als team en dat is een fijne conclusie na een geslaagd toernooi. Meer van dat!

 

Jetset Mixed @ G-spot 2014

Een stralend weertje het hele weekend lang (17-18 mei). De gemiddelde Belg steekt dan zijn frigobox vol en trekt naar de Belgische kust. JetSet Mixed trok ook die kant uit, maar bleef hangen in Gent bij G-Spot. Na de verpletterende zeges op de Gentse velden op BUOC was onze ploeg, met versterkingen van Simon en Anouk van Aalter, vol ambitie om de goede resultaten te bevestigen tegen een aantal degelijke Europese ploegen.
In de eerste match draaide alles even lekker als voorheen, en we hadden met een mooi passenspel verbazend genoeg weinig moeite tegen de Düsseldorfse Frisbee Family. Zij waren duidelijk nog niet wakker, wat volgens hen te verklaren was door de lange rit die zij er die morgen hadden opzitten, en JetSet won met 14-6. Als traktatie kregen we van deze gezellige Duitsers een lekker toastje met mosterd en Düsseldorfse tequila. Wie heeft er nog neusspray nodig?
Na een iets te lange pauze onder de brandende middagzon konden we gelukkig aan onze gijzelende strandstoelen ontsnappen en ons begeven naar de oververhitte kunstgrasvelden. We moesten aantreden tegen een zeer sterk UFO, dat ons alle hoeken van het veld liet zien, een zware 10-3 nederlaag.
Daarna was Jabba The Huck aan de beurt. “Amai, die geven hun taktiek ook al rap prijs”, hoort de verslaggever zich nog zeggen. De hucks vlogen ons daarna inderdaad om de oren en een gewaarschuwd JetSet kon ondanks de vele straight-marks helaas weinig beginnen tegen de lange passen van de Ierse kampioen. 12-4 was de eindstand. Een kleine troost was dat een van hun sterspeelsters vanaf volgend jaar haar studies in Leuven aanvat en hopelijk een nieuwe aanwinst voor JetSet kan betekenen.
De laatste match van de dag was tegen onze Brusselse vrienden van Ixelles. Tegen hen konden we wel een vuist maken en er werd uiteindelijk vrij gemakkelijk gewonnen met 11-7. De organisatie toonde toen al enige tekenen van zwakte en besloot de score omgekeerd te noteren. Voor JetSet maakte het weinig verschil, zij eindigden als derde in de poule. De dag erna speelden hierdoor Frisbee Family en XLR8RS echter de verkeerde match.
Dan werd de avond aangevat met een heerlijk aperitiefje, verdergezet met een degelijk avondmaal met 3 gangen en afgesloten met een fantastisch Route 66 feestje. Coverband Balls of Steel, met frontman Bommie verkleed als gigantische penis was het begin van het avondlijk vertier.
De resident-DJ maakte de klus af. Een kleine sidenote is dat er ook nog een geblesseerde viel door een layout tijdens het optreden. De layout was van een iets te enthousiaste stage-diver, de geblesseerde was onze Anouk die de klap opving met haar hoofd. De dag erna stond ze gelukkig weer paraat. De hevige zon van overdag had wel bij sommigen de nodige hoofdpijn en duizeligheid bezorgd. Laten we het daarop steken.
De volgende dag stond iedereen met een fris hoofd klaar voor het ontbijt, behalve de G-Spot-crew. We besloten dan maar zelf te beginnen rommelen in de aanwezige dozen en vonden zowaar brood en een pot choco, het ontbijt was gered! Gelukkig, want er moest al vroeg gespeeld worden tegen de Wizards voor plaats 9 tot 12. Het was een match op het scherpst van de snee met veel calls. JetSet kwam achter met 2-5, vocht zich terug tot 5-5, maar kon daarna niet over de Wizards heen gaan. Voor de zone werd het enkele keren weggegooid, terwijl de Wizards wel hun punten afmaakten. De match eindigde op 9-7. JetSet’s hoogst haalbare plaats was nu 13.
De halve finale werd wel gewonnen met 7-9 tegen de Rusty Bikes. Er werd al vroeg een voorsprong uitgebouwd voor de half-time. De tweede helft kwamen de Bikes meer opzetten, maar kon JetSet de voorsprong behouden.
Het toernooi eindigde zoals het begon, in de match voor plaats 13 en 14 kwam JetSet weer uit tegen Frisbee Family. Zij waren deze keer wel goed uitgeslapen en zinden op wraak. Al vrij snel bleek dat FF een versnellinkje hoger speelde dan vorige keer en JetSet keek al snel aan tegen een 5-1 achterstand. Ondanks de grote inzet en de hoop op een massive comeback, werd deze score niet meer ingehaald. Bij 8-6 leek het er even in te zitten, maar JetSet moest uiteindelijk dan toch de duimen leggen met 10-6.
Na een geslaagd weekend eindigde JetSet Mixed zo op een mooie 14de plaats op G-Spot.
(met dank aan Niels voor het verslag)
 

African Swagger at Tom’s Tourney

Amper drie dagen na BUOC trok JetSet naar Brugge voor alweer een prachtig tornooi: Tom’s Tourney!

In een aarzelend zomerweertje trokken we onze voetbalschoentjes aan om de jongens van Freespeed het vuur onder de schenen te leggen. De Zwitsers, wellicht gewaarschuwd door Pieter-Jan De Meulenaere (PJ van Brugge), waren echter op hun hoede en namen de match al snel in handen. Toch enkele hoogtepuntjes: Kristof die PJ aftroeft in de zone en Tim Beghin met text-book appeltjes plukken. Score Freespeed – JetSet: 13-4.

In onze tweede match troffen we Frizzly Bears uit Aachen. Deze Duitse vice-kampioen was talrijk afgezakt om zich klaar te stomen voor het WUCC in Lecco. Hun fysieke overmacht en onze individuele fouten deden JetSet verdwijnen in de match. Score Frizzly Bears – JetSet: 13-7.

Met twee verloren partijen was JetSet erop gebrand om het Italiaanse Barbarstreji te pakken on zo alsnog door te stoten naar de middle pool. De wind stak aardig op en voor beide ploegen was er werk aan de winkel. JetSet slaagde er niet in om de cap te halen en trok voor de derde keer aan het kortste eind. Ditmaal was ons verlies nipter en moeilijker te verteren. Score Barbarstreji – JetSet: 9-7.

Balans van dag 1: Met een jong team had Jetset moeite om zijn automatismen te vinden in het begin van de matchen. Hoewel we afzakten naar de lower pool (plaatsen 17-24) begon het vertrouwen in ons spel te groeien: dat beloofde voor de vrijdag!

De volgende morgen troffen we in een aardig windje Friselis, het Franse team dat JetSet in TT13 tweemaal een loer draaide. JetSet voelde zich echter in zijn nopjes en nam de match dadelijk in handen: tijdens het eerste punt had de upwind-lijn liefst 100 passen nodig om de Franse zone te breken, maar geen probleem… wij smijten graag met teljoren! Een vroege voorsprong voor de Leuvenaars werd echter gedicht en de match stevende af op een spektakelstuk! Gelukkig brak het koelbloedig collectief niet onder de druk en JetSet haalde zijn eerste overwinning binnen! Score Friselis – JetSet: 7-8.

Na een korte middagpauze nam Jetset het op tegen Wall City. De Berliners waren ons niet vergeten na de thriller in Frankfurt waarmee Jetset zich kon verzekeren van een plekje in Bordeaux. Volwassen en met vertrouwen nam Jetset de match in handen. Door de steeds sterker wordende wind werd het een trage match waarin het erop aankwam de rust te behouden. Vastberaden smeet JetSet alle nodige passen terwijl Wall City meer en meer individuele fouten begon te maken… en, ja hoor: JetSet trok alweer aan het langste eind! Score Wall City – JetSet: 6-9.

 Freek is back!

Door omstandigheden werd de derde match van vrijdag tegen Ka-Pow! ingekort. Na een mislukte tos begon JetSet aan een hels upwind-punt: de wind ging als een razende tekeer en maakte een mooi spel volledig onmogelijk. ‘Maakt niet uit!’ dacht JetSet en we scoorden zowaar meteen upwind! Ka-Pow! (zonder onze goede vriend Rien) gaf echter stevig weerwerk en slaagde er ook in upwind te scoren. JetSet gaf de match uit handen terwijl de Londenaars de focus behielden… Score Ka-Pow! – Jetset: 6-4.

Als beste ploeg in onze poule kwamen we vervolgens uit tegen de masters van Gronical Dizziness. Jetset hield zich zeker niet in tegen deze ervaren rotten en nam al vroeg in de match enkele breaks voorsprong. Na vier matchen was JetSet de meest frisse ploeg en samen loodsten we zo een ruime overwinning binnen. Score JetSet – GD Masters: 10-5.

Balans van dag 2: Fantastisch! Jeej! Top! Wat een ploeg! JetSet wist wat zich te doen stond de volgende dag: Cake for Breakfast. Maar eerst op restaurant met de vrouwen van LUV en daarna naar het feestje!

Slaapdronken begon JetSet aan zijn Hollands ontbijt. De match was zeer fysiek met veel diepe passen en lange punten. Na een schrikwekkend fase waarin Wannes zijn rugby-ambities uit de doeken deed, trok de match helemaal in zijn plooi en was de spanning te snijden. Bij 7-7 was de tijd over en maakte JetSet zich klaar om niks toe te geven. Na vele turnovers dook Rogier moederziel alleen op in de zone en was de strijd gestreden! JetSet plaatste zich zo mooi voor de finale(!) van de lower pool (¡). Score Cambo Cakes - Jetset: 7-8.

In de match voor de 17e plaats troffen we Hardfish uit Hamburg. JetSet, vermoeid en met enkele geblesseerden, had moeite om zijn concentratie te bewaren en kwam al snel een break achter. Op mentaliteit vochten we ons terug in de match en namen we zelfs een break voorsprong op onze oosterburen. Het mocht echter niet baten: de vermoeidheid sloeg in en met individuele fouten verkwistte JetSet z’n kans op de 17e plek! Score Hardfish – Jetset: 13-9.

Balans van Tom’s Tourney: JetSet trok naar Tom’s Tourney met een kleine groep om iedereen veel speelminuten te geven. Ook gaven we nieuwe spelers (Lukas, Brecht en Kristof) de kans om een visitekaartje achter te laten op het hoogste niveau… en of ze dat gedaan hebben! Onze sportieve verwachtingen waren bescheiden maar we groeiden als team doorheen het tornooi om zo toch een verdienstelijke 18e plaats te veroveren.

Na spannende finales en menig Brugse Zotten namen we zoals elk jaar afscheid van Tom’s Tourney: moe en voldaan!

Tot de volgende keer,

Max Milan

 

Zepps @ Vos

Op 10 en 11 Mei trokken de Zeppelins naar het afgelegen Sinaï om het toernooi VOS te spelen. Jammer genoeg was de vrijdagavondactiviteit afgeschaft en kwamen we pas aan op zaterdagochtend. Zonder enig getalm gingen we het veld op voor een korte opwarming en onze eerste match te beginnen. Die eerste match was tegen onze de thuisploeg-VOS. De strakke wind en de stevige regen kregen onze spirit niet kapot. Met onze halve bezetting waren we in het begin van de match echter niet opgewassen tegen de gastheren.   Er waren echter enkele momenten waar we ons spel hebben kunnen spelen, wat resulteerde in het halen van twee punten. De eindstand was 13-2.

Maar niet getreurd, alles werd doorgespoeld met een cocktail of een cara-pils. De magen werden gevuld met smos’ke of een croque. Een stevige opwarming ging vooraf aan de twee matchen van de namiddag. Jammer genoeg hebben we deze matches niet kunnen winnen. Niet erg, de avond festiviteiten mochten beginnen.

Na een jacuzzi, douche en een cocktail bij Happy Hour was het vlees van de bbq reeds op ons aan het wachten. Terwijl wij aten maakten de Propellers hun intrede op het toepasselijke deuntje van de Power Rangers. De foute 90’s sfeer werd helemaal gezet toen wij ons ook zijn gaan verkleden. Het feestje begon met een live optreden van een band met enkele kopers, piano, gitaar en drum. Wat een sfeer!  Het feestje was vertrokken. De cocktails, pintjes en duvels vloeiden rijkelijk. Tussen het dansen door gingen sommige Zeppelins naar buiten voor een nachtelijke jacuzzi of af te koelen in de speeltuin.

De volgende ochtend waren de verschillende ploegen slechts op halve toeren, en bij de Zeppelins was dit niet anders. Toch hebben we een goede eerste match gespeeld. We zijn misschien verloren, maar de verbroedering was compleet met een spelletje “ninja”. Voor onze laatste match tegen Gentle waren we vastberaden. Dit was onze match. We maakten onze gezichten vuil met de modder die er in overvloed was. Met een Spartaanse strijdkreet en Apache look gingen we het veld op. Al was de sfeer van het foute Jaren-90 feestje in deze match weerspiegeld hebben we ons spel goed kunnen spelen. Met een overwinning hebben de Zeppelins VOS in schoonheid kunnen afsluiten.

 

Props @ Vos

Vorig jaar trokken de Propellins naar Sinaai om terug te komen met een mooie 2e plaats en de Spirit! Dat moest beter kunnen! Doel van de propellers dit jaar was alle prijzen meepakken: bierpong, 1e plaats, de Spirit én het feestje! Tevens had de schrijver van dit verslag de belofte gemaakt om het feestje te winnen, de druk lag dus hoog!
Omwille van de weersomstandigheden werden we gevraagd pas zaterdag te komen, wat ons de vrijwel zekere overwinning op de afgelaste bierpong kostte. Volop frisbee dan maar!
De openingsmatch was meteen een topaffiche, Propellers vs Schijnwerpers. Na een zeer gelijkopgaande start tot 4-4, streden we een dikke tien minuten voor de 5-4. Daarna volgden snel de 6-4 na een prachtige assist van Charlotte en de 7-4 na een fantastische catch van Carolina. Schijnwerpers uitgeteld: 9-7 voor de props.
Next up: Gentle Fusées. Een strakke zone zorgde voor een 4-0 in no-time, waarna er overgeschakeld werd op man-op-man defense. Tegen de zin van Felix, die nog eerst een callahan wilde scoren. Eén pull en één pas later was dit echter al geklonken (eerlijk is eerlijk: Koen liet hem aan Felix :-)). 13-0 eindverdict.
Derde poulematch tegen “een meter bier”. Ter mentale voorbereiding vulde Vos onze “Cirkel bier”. Na een match van om en bij de tachtig minuten wegens vergeten eindsignaal was de eindstand 11-9.
 
Voor het eten nog even douchen, het pretpakket van de coach soldaat maken, onze kostuums aantrekken en vervolgens including de theme song op Rockie als Power Rangers de zaal binnenvallen! Feestje nu al gewonnen lijkt me! Hopen vlees, goedkope cocktails, een geweldig bandje, meermaals strategisch op de grond gaan liggen en enkele uren later sluiten 4 Zeps & 2 Props het feestje af!
Over de halve finale tegen Vos kan ik me vaagweg een score 8-2 herinneren en aangezien we in de finale stonden, hebben we die match ook gewonnen!
Die finale was een rematch tegen een versterkte Schijnwerpers. De Props waren intussen wat verzwakt, met spelers die naar huis moesten of niet op hun benen konden staan. 11-7 het ietwat zware verdict en een nieuwe 2e plaats.
Geen bierpong, geen 1e plaats, geen spirit, maar wel de party prijs. Eenmalig werd die niet uitgereikt aan een team, maar aan één persoon. Challenge Completed!
 

ULM op de Juniors Day

2 maart 2014. Het zou voor velen een doorsnee en kleurloze laatste dag van het weekend worden. Echter, enkele jonge frisbeeërs uit het Leuvense beslisten daar anders over en wipten vroeg hun beddenbakje uit om met volle overgave te gaan strijden voor de felbegeerde Junior-titel (-18 jarigen) in het Brusselse Uccle. Het zootje kwam voordien, in S(port)N(a)S(chool) context, iedere dinsdag na school samen om hun werp- en speltechniek bij de schaven. Zo geschiedde dat, een bende losse enkelingen met een passie voor Ultimate Frisbee, zich in een mum van tijd ontpopte tot een erg samenhangend geheel. ULM was geboren.

Die zondag zou ULM het moeten gaan opnemen tegen mastodonten van teams uit België, Duitsland en Nederland. Voor Emile en Daan was dit hun eerste echte tornooi en beide heren waren duidelijk een beetje onwennig bij aankomst in de grote sporthal. Dat gevoel ebte echter onmiddellijk weg na enkele schitterende punten in de eerste wedstrijd tegen de Brusselse locals; ULM startte immers furieus, liet de schijf goed rondgaan, zodat ook Emile en Daan snel vertrouwen opdeden, en begon uit te lopen op de tegenstander. Met slimme looplijnen en mooie assists dirigeerden Lukas en Brecht, de twee meest ervaren spelers, het spel. Desondanks sloegen zij geen stappen over; Elias en Lien, twee Zeppelins, stegen boven hun doordeweekse niveau uit. Zo werd de eerste wedstrijd van het eerste tornooi van ULM direct een verdiende overwinning na een erg knappe collectieve prestatie van onze zes Lovanisten.

Volgende wedstrijd op het programma: de WannaBeezzz uit Brugge. Deze gemiddeld heel wat oudere ploeg, die al enkele jaren deelneemt aan dit tornooi, had in een vorige wedstrijd getoond dat zij fysiek en mentaal heel sterk voor de dag kwamen. Dit deerde onze ULM’ers echter niet, want met een vliegende start kwamen ze op voorsprong en verdedigden ze deze voorsprong met z’n zessen. Helaas pindakaas duurde de wedstrijd net 5 minuten te lang. De Bruggelingen kwamen terug en pakten na een super spannend laatste punt onze overwinning nog af. Niet getreurd, echter! De Hollanders waren de volgende op onze menu.

Maar zij waren overduidelijk een klasse te sterk. Het nationale jeugdelftal van onze Noorderburen overklaste ULM en zou uiteindelijk ook met duidelijke cijfers het tornooi winnen. Wij Lovanisten vinden het niet leuk te verliezen, maar konden de voorbije twee nederlagen wel snel plaatsen: het is logisch dat we niet alles winnen op ons eerste tornooi. Met frisse moed en heel wat ‘selfies’ later maakten we ons klaar voor het 4de duel. Daar ontmoetten we de Gentle Torpedo’s uit Gent. We wilden ons niveau van tegen de WannaBeezzz terugvinden. Daar slaagden we al snel in, met een klinkklare 13-2 overwinning tot gevolg. Alleen maar lachende gezichten, want iedereen had zijn puntjes en assistjes meegegraaid. Zo konden we strijden voor de 5de plaats uit 8 ploegen tegen de Frizzly Bears uit Aachen. Doordat we zoveel hadden bijgeleerd en omdat de 6 dappere spelers elkaar al wat beter hadden leren kennen, speelden we een dijk van een partij. De Frizzly Bears, die al een hele dag naar hun beste vorm zochten, vonden die plots en konden ons met nipte cijfers verschalken. Drommels, maar een 6de plekkie op ons eerste tornooi is zeker geen schande, des te meer omdat we zo goed samen speelden en enkele zeer spectaculaire puntjes en overwinningen in de brand gesleept hebben.

De auteurs van dit lezersstukje zullen ongetwijfeld woorden te kort hebben geschoten om de genialiteit van deze dag in slechts enkele alinea’s te beschrijven. Dat laatste gezegd zijnde, kon onze 6-koppige bende uiteraard met opgeheven hoofd de sporthal in onze hoofdstad verlaten. Daan en Emile, overdonderd door hun allereerste tornooi-ervaring, bekladderd met complimenten van de ‘crowd’, genoten zinderend na van deze magnifieke teamprestatie. Lien en Elias verbaasden hemel en aarde met strakke ‘cuts en throws’, waardoor hun zelfvertrouwen in O&D enkel maar groeide en waardoor de menigte overtuigd geraakte van de kracht van ULM. Lukas en Brecht vervolledigden het plaatje door zowel op tactisch, technisch als mentaal vlak het team naar een hoger niveau te tillen en zo de jongere garde een ‘once-in-a-lifetime-experience’ te schenken. Deze 6 waren getuigen van een nieuw hoofdstukje in de JetSet geschiedenis boeken. Tactical coach Wannes en mental coach Pj, apetrots op de prestatie van hun team, konden die avond op beider oren slapen.


Des te meer omdat we achteraf hoorden dat we de sportiviteitsprijs gewonnen hadden! ULM had zonet op eigen houtje beslist dat het in staat is op een sportieve manier mooie dingen te presteren. Dat belooft veel voor de nabije toekomst. Bedankt iedereen!!!

 

LUV @ Limerick

Op 1 en 2 maart trok LUV, de damesploeg van JetSet, naar het Ierse Limerick om er de strijd aan te gaan met 9 andere Europese vrouwenteams. Gezien dit het eerste buitenlands grastoernooi was van deze ploeg en we door onverwachtse blessures en ziekte maar met 11 spelers konden aantreden, waren de sportieve verwachtingen eerder beperkt. Doelstelling was om speelminuten te hebben als ploeg en elkaar zo frisbeegewijs beter te leren kennen, een eerste stap in ons leerproces als team, maar uiteraard ook om er een leuk en amusant toernooi van te maken.
Zaterdagochtend begonnen we ons toernooi tegen Little Miss Sunshine. Na een aarzelende start werd het 3-3, maar daarna konden we toch vrij eenvoudig het laken naar ons toe trekken en een 13-6 laten optekenen. Eerste match, eerste overwinning, heerlijk gevoel! Een uurtje later mochten we de schoenen wat harder aantrekken, want een match tegen Yaka, Franse sterkhouder en favoriet op papier, stond op ons programma. We kwamen zowaar 1-0 voor en konden daarna met goed spel aanklampen tot 3-5. Yaka voelde gevaar, stak nog een tandje bij en won uiteindelijk met 4-13. Hier speelden ons gebrek aan ervaring en misschien ook iets te veel respect voor de tegenstander duidelijk een rol. In de derde match stonden we tegenover Chil-i-o, een Iers beginnersteam. Met de sterker opzettende wind konden we ons zonespel oefenen en dat bleek zijn vruchten af te werpen: 13-3 winst. De vierde en laatste match van de eerste speeldag stond er een derby tegen Gentle Ladies gepland. In tegenstelling tot de dames uit Gent (die de match ervoor nipt verloren hadden van Yaka – respect!), konden we de wedstrijd zonder stress aanvatten en scoorden al snel 2 upwind-puntjes om tot 5-3 voorsprong te komen. Dit leidde tot nog meer stress bij de tegenstander en zo stonden de bordjes bij halftime 7-4 in ons voordeel. Na de break kwamen de Gentle Ladies echter sterk opzetten met een goed uitgevoerde zone. Ze konden hun eerste upwindpunten pakken en kwamen terug tot 9-7 toen de officiële speeltijd erop zat: game to 10! We mochten het punt aanvatten met de wind in ons voordeel, maar ook bij ons sloeg de stress nu toe. Na verschillende turns kon Gentle tegenwind scoren en werd het 9-8. Upwind scoren was nu de boodschap om een universe point te vermijden. En ditmaal bleven we rustig en maakten we het in stijl af met een upwind punt tegen de sterke Gentse zone. Pintjes van coach Kevin waren een feit en de sfeer zat erin! Jacuzzi, sauna en zwembadje in het hotel om te recupereren, want inderdaard, de dames reizen ook in stijl!
 
Met 3 overwinningen werden we 2e in onze poule van 5 en mochten we op zondag de kwartfinale spelen tegen Jabba the Huck, 3e in de andere poule. Het werd een spannend begin en een oneindig lang 2e punt dat we uiteindelijk toch binnenhaalden. Ondanks de 1-1 toch tijd om even een time-out te roepen zodat de coach zijn vrouwen wat kon kalmeren: we wilden het dan ook zo graag. Na de time-out speelden we rustiger en kwam ons spel er eindelijk helemaal uit. We speelden een dijk van een wedstrijd en konden ons met een verdiende en ruime overwinning gaan opmaken voor de halve finale tegen Rebel. Limerick was dan al een succes, maar vrouwen willen altijd maar meer, meer, meer. Ook al wisten we dat we in de finale waarschijnlijk opnieuw tegen Yaka zouden uitkomen en dat dit een moeilijke wedstrijd zou worden, wilden we toch o zo graag die finaleplaats binnenhalen. Het bleek al snel een moeilijke wedstrijd te gaan worden. De eerste helft speelden we in een hagelstorm en met rukwinden en het spel was dus eigenlijk niet om aan te zien. We smeten veel weg en de punten duurden eindeloos lang. Geen enkele van de teams kon upwind scoren en we bleven om beurten punten maken: 3-3. De zon kwam er daarna stilletjes door, maar helaas vertaalde zich dit niet in beter spel op het veld. We kwamen 4-3 voor, met kansen om 5-3 te scoren … Tevergeefs. Het werd 4-4 en de tijd was over. We hadden downwind, mochten in offense starten en konden de finale al ruiken! Tot tweemaal toe stonden we voor de zone van onze tegenstander, maar we lieten na het af te maken. De fouten bleven zich opstapelen en het was uiteindelijk toch Rebel die het finaleticket pakte. De ontgoocheling bij LUV was enorm! Onze slechtste wedstrijd van het toernooi was zeer slecht getimed. Zinnen als: “we hadden beter …” en “moesten we niet dat gedaan hebben …” drongen zich op. Mentaal oplapwerk van de coach was nodig om ons klaar te stomen voor de wedstrijd om de bronzen medaille… tegen Gentle. De Gentse vrouwen waren uit op revanche en dat was eraan te zien. We vonden echter ons spel terug en kwamen opnieuw 4-2 voor. Gentle vocht echter terug tot 6-6 en kon door een upwind-punt de halftime binnenhalen en kon na de break onmiddellijk een uitlopen door een defense aan hun kant: 6-8. LUV was zowel fysiek (met nog 9 spelers) als mentaal wat gebroken en moest uiteindelijk het hoofd buigen met 8-13. De 4e plaats was een feit en hoewel we heel dicht bij een finaleplaats waren geweest, hadden we onze verwachtingen als team toch overtroffen en konden we met een tevreden gevoel opnieuw de jacuzzi induiken. Zowel op als naast het veld stond LUV er als team en de toegevoegde waarde van een coach op toernooi (merci Kevin!) is zeker gebleken.
Hopelijk is dit slechts het begin van wat een heel mooie LUV-story kan worden.
(Dank aan Mieke en Kevin voor het verslag)